Bouschepe - Kemmel (StreekGR Heuvelland)

We waren de vorige keer gestopt in de Zwarte Berg straat, waar we nu hervatten. Bij een hoeve mogen we rechts af, een stijgende veldwegel in. Het begin van een golvend parcours. Eerst nog een stukje in Frankrijk, dan België binnen. Om vervolgens op de grens te wandelen. Waar niet alleen wij, maar ook de bergen met de landsgrens flirten.
Deze etappe bevat heel wat groen, en ook heel wat vlonderpaden. Maar echt in het groen komen we in het natuurreservaat de Broekelzen. Beheerd door Natuurpunt, en net vandaag legden ze in het meest drassige stuk nog een stukje vlonderpad bij onder toeziend oog van de TV-camera's. Wat mij betreft, net een dagje te laat. Toch was het echt genieten van deze groene parel.




We trokken nu naar de Rodeberg en het Hellegatbos. De vroegere camping Kosmos is hier mooi omgevormd naar natuur en speeldomein. Ook dit bos zal de trailliefhebber ten volle kunnen bekoren.



Na wat geschiedenis te hebben gelezen over de vergane glorie van de Kosmos dalen we de Rodeberg af om vervolgens opnieuw te mogen klimmen op de Sulferberg.


Bij het afdalen van de Sulferberg maken we nog kennis met de drassige weides naast de Scherpenbergbeek. Om vervolgens de Scherpenberg zelf te mogen beklimmen. Boven op de Scherpenberg vinden we de natuurkunstwerken 'Nest' die de berg en zijn omgeving nog aantrekkelijker maken.

Het begin van de Scherpenberg dalen we af via een onverhard pad. Iets verder komen we op de weg. Voor het eerst vandaag krijgen we een behoorlijk stuk verhard voorgeschoteld. Voldoende om op adem te bekomen om nog een aantal hoogtemeters te overwinnen. We komen nu immers in het provinciedomein Kemmelberg. Stijgen en dalen langs wijnranken, tussen bos en haag, over trappen, tot bij het Franse oorlogsmonument en het hoogste punt van West-Vlaanderen.





Na de Kemmel dalen we af naar de dorpskern Kemmel. Maar eerst nog door het Domein de Warande met zijn kasteel de Warande wat dienst doet als gemeentehuis. Het domein geeft uit op de 'Dries' wat het centrale plein is van waar we langs de kerk wandelen. Voor de ingang van de kerk wordt mijnheer pastoor verleid door 3 beelden van naakte vrouwen. Wel toevallig dat deze net daar staan. We lopen het centrum uit om te eindigen waar we onze eerste etappe van de Heuvelland GR gestart zijn. 

Populaire posts